С разпит на свидетели стартира същинската част от делото срещу 35-годишния

...
С разпит на свидетели стартира същинската част от делото срещу 35-годишния
Коментари Харесай

Първи показания на свидетели по делото Семерджиев, сред тях бе и Симона Радева

С разпит на очевидци започва същинската част от делото против 35-годишния Георги Семерджиев, подсъдим за злополуката на 5 юли на бул. " Черни връх ", при която починаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. 

Снимки от съда вижте ТУК

С шапка, качулка и маска в съда се появи и отстранената от служба полицайка Симона Радева, с цел да даде показания пред магистратите. Тя отхвърли да дава отговор на въпросите на публицистите. 

В залата стана ясно, че Радева е била нещо като шеф на автомивката на Семерджиев. Един от очевидците, който е служащ в автомивката, описа пред Софийски градски съд, че служителката на Министерство на вътрешните работи е направлявала служащите по какъв начин мият колите, съобщи Българска национална телевизия. От свидетелските показания излиза наяве още, че преди злополуката - към 22.30 часа, първокласният джип на Георги Семерджиев е бил почистен, а по това време Симона Радева също е била в автомивката. 

С персоналния си автомобил полицайката е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, незабавно след злополуката. Той ѝ се е обадил от телефона на един от служащите в автомивката.

 

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който е станал очевидец на случая и пръв е оказал помощ на таксиметровия водач, чиято кола бе ударена от джипа на подсъдимия, разказа потресаващи детайлности за злополуката. 

На мястото е имало очевидец, който е показал посоката, в която е тръгнал Георги Семерджиев с думите: " потеглиха натам ". Този очевидец обаче не е разпитан от служителите на реда на мястото на злополуката, уточни още в показанията си пред съда Кръстев.

Самият Георги Семерджиев отказа да даде пояснения по случая през днешния ден.

В правосъдната зала бяха и околните на двете починали млади дами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР